معرفی سختی گیر دستگاه تصفیه آب صنعتی
سختی آب را به دو قسمت دائم و موقت تقسیم نمودند که در آن سختی موقت را می توان با جوشاندن آب حذف نمود و سختی دائم فقط با مصرف مواد شیمیایی امکان دارد کم و یا حذف شود امروزه سختی را به دو قسمت کربناتی و غیر کربناتی تقسیم نموده است. سختی کربناتی از کربنات ها و بیکربنات های کلسیم و منیزیم و سختی غیر کربناتی شامل سولفات و کلرور این دو فلز است.
از بین املاح مولد سختی کلرور های کلسیم و منیزیم خاصیت خورندگی شدیدی دارند و سولفات های کلسیم و منیزیم سبب تشکیل رسوبهای سختی در جدار تاسیسات مولد نیرو می شود
ولی کربناتها و بی کربناتهای سدیم و پتاسیم نه خورنده است و نه ایجاد رسوب میکنند اما امکان دارد در اثر بعضی عوامل CO2 خود را که خاصیت اسیدی دارد از دست بدهد. در این حال CO2 در مجاورت آب با تشکیل اسید کربنیک جدار دیگه ها و لوله ها را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
پاره ای املاح مثل کلرور سدیم های اگر بیش از ۳۰۰۰ میلی گرم در لیتر در آب موجود باشند طعم خواص و نامطبوعی به آب می دهد و اگر میزان آن از ۳۰۰۰ میلی گرم در لیتر تجاوز کنند آب شور شده و غیر قابل شرب است و یا سولفات سدیم که سبب بروز ناراحتی های معدی می شود و یا در دیگهای بخار ایجاد کف می نمایند به طور کلی مجموع املاح محلول آب برای آشامیدن نباید از ۵۰۰ میلی گرم در لیتر تجاوز نمایند.
منظور از سبک کردن آبها تبدیل نمودن املاحی است که ایجاد سختی نمودهاند به طوری که بتوان آنها را با صاف کردن یا ته نشینی نمودن از آب جدا نمود اساس سبک کردن بر چهار اصل زیر استوار است:
- محاسبه مقدار مورد نیاز از مواد شیمیایی با در دست داشتن آنالیز کامل آب
- امکان اختلاط سریع آب و مواد شیمیایی و انجام فولیکولاسیون در اثر به هم زدن
- محاسبه زمان لازم برای ته نشین شدن رسوبات حاصل از عمل
- جدا کردن آب صاف شده آماده نمودن برای عملیات بعدی
سبک کردن آب از ۲۰۰ سال پیش شناخته شده است چرا که در سال ۱۷۶۶ گاوندیش با به کار بردن آهک موفق به سبک کردن آب گردید بعدها توماس هانزی در سال ۱۸۰۰ در انگلستان مطالعات مفصلی بر روی سبک کردن آب ها با استفاده از آهک نمود و در سال ۱۸۴۱ هاتوماس هانزی و کلارک روش مخصوص برای سبک کردن آب در شهرداری محل خود پیشنهاد نمودند.
و در سال ۱۸۷۶ روش این دو دانشمند به وسیله port توسعه بسیاری یافت و مدتها روش پیشنهادی به نام پورتر بنام کلارک معروف بود برای رسوب های حاصله استفاده از فیلتر پیشنهاد شده بود.
روش کلارک جهت از بین بردن سختی کربناتی و بی کربناتی مورد استعمال قرار میگرفت اما روشی که بتوانند سختی های غیر کربناتی و سیلیکات ها راه حل نمایند در سال ۱۸۵۶ با بکار بردن کربنات سدیم آهنگ در سال های اخیر با استفاده از آهک و کربنات سدیم سختی های کربناتی و غیر کربناتی را حذف کرد.
نظرات شما عزیزان:
برچسبها: تصفیه پسابتصفیه فاضلابخاک دیاتومیدستگاه uvرزینرزین آنیونیرزین کاتیونیرزین کایتیونیرسوب